De Broodplank Radio (deel 1)

Butler Snijplank - beukenhout - 22 x 16,5 x 1,6 cm

In het volgende project gaan we een broodplank radio bouwen. Graag neem ik je mee in deze serie met dit avontuur. Het leuke aan dit project is dat ik nog geen idee heb wat het uiteindelijk voor een radio moet worden. Er is geen plan. De frequentie is onbekend en ook hoe we hem gaan bouwen. Het enige wat we weten is dat de ondergrond een broodplank is.

Één van de wensen is een korte antenne. Ik heb geen ruimte voor een langdraad antenne dus het zou iets in de VHF band moeten worden. Verder moet het iets met een buis worden en dan het liefst een laagspanning buis. Hoogspanning heb ik een hekel aan. Ik heb geen ervaring met buizen dus dit wordt voor mij ook een leerzaam avontuur. En hij moet op batterijen kunnen werken zodat ik hem mee kan nemen.

vacuüm buis oude lamp radio ventielbuis glasbollen Steampunk image 0

Uiteindelijk willen we er ook aan meten en snappen wat de functie is van elk onderdeel. De broodplank heb ik besteld en ik ga me maar eens verdiepen in Buizen.

Als je mee wilt doen reageer dan hieronder. We kunnen dan je bevindingen meenemen in deze serie. Om te beginnen moet je een broodplank kopen… Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *