27 mei Lancering Space-X

27 mei 22:33 is het zover. De eerste bemande vlucht vanaf Amerikaans grondgebied sinds het space shutle programma. 2 NASA astronauten aan boord van de Space-X Falcon 9 racket op weg naar de ISS. Live te volgen op NASA TV.

Het is een grote stap voor SpaceX en privé-ruimtebedrijven in het algemeen, als deze missie een succes is zullen steeds meer privé-bedrijven NASA kunnen voorzien van ruimte-apparatuur. Het is de bedoeling dat de privé-bedrijven de reizen van aarde naar het ISS gaan maken, NASA wilt dieper de ruimte in.

President Trump zal ook bij de lancering aanwezig zijn.

Zomerronde VRZA Flevoland

De eerste woensdag van de maand is er altijd een clubavond van de V.R.Z.A. afdeling Flevoland. Omdat de clubavond geen doorgang mag vinden hebben we een alternatieve ronde in het leven geroepen. Deze vindt plaats op de eerste woensdag van de maand om 20:00 uur. Deze keer op verzoek om 20:30 uur gaat de ronde verder op 2 meter. Dit voor de amateurs zonder DMR.

6 mei ronde op PI1FLD

De eerste woensdag van de maand is er altijd een clubavond van de V.R.Z.A. afdeling Flevoland. Omdat de clubavond geen doorgang mag vinden hebben we een alternatieve ronde in het leven geroepen. Deze vindt plaats op de eerste woensdag van de maand om 20:00 uur.

Vanwege de bevrijding is er deze maand een bevrijdingsronde. Stem af op PI1FLD tijdslot 2 talkgroup 9.